Med Charge & Drives karta hittar du lätt och smidigt laddstationer i Sverige.
Easy Park har betallösningar för både parkering och laddning av elbil i hela Europa.
På Uppladdning.nu kan du planera din resa, hitta tillgängliga laddstationer i Sverige, Norden och Europa.

Så här fyller du på ditt laddfordon.
Läs här om grundläggande information för: Hemmaladdning, snabbladdning, olika laddkontakter och laddhastigheter. Merparten av elbilens strömbehov fyller du på i hemmet medans du sover. Då laddar du med en hemladdarstation. Batteripacken är fulladdade på morgonen när du kör iväg till jobbet.

Station för hemmaladdning.

För att slippa ta fram kabeln ur bilen, langa fram förlängningskablar från bostaden till bilen investerar du i ett fastmonterat ladduttag på din bostad. Ett ladduttag ger också möjlighet till en snabbare laddning och ger en mer robust och säkrare lösning än en vanlig stickkontakt.

Vanlig stickkontakt.

Det är fortfarande vanligt att fylla på el till vardags med en vanlig stickkontakt med laddkabeln som följer med som standard. Dock med begränsning av max 10A eller 2,5 kW.

Elbilkontakt typ 2.

Den nya elbilskontakten (Typ 2) skall ersätta användadet av en vanlig stickkontakt. Med den nya elbilskontakten laddar du upp till 43 kW, förutsatt att ladduttaget leverer så mycket ström och att bilen stödjer snabbare laddning. Blir alltmer vanligt som standard vid leverans av nya laddfordon.

Laddning i lägenhet eller på jobbet.

Bor du i lägenhet kan du oftast inte sätta upp laddstation på egen hand. Vi på Elbilsföreningen samarbetar med bostadsrätts- och hyresgästföreningar för att komma fram till bästa lösningen. Vill din arbetsgivare sätta upp laddstation på din arbetsplats / parkering hjälper vi till och tar vi fram den bästa lösningen.

Offentliga laddstationer.

Många kommuner, bensinstationer, affärer och parkeringsplatser börjar att få upp ögonen för offentliga laddstationer.

Snabbladdning.

Snabbladdningsstationer är elbilens svar på drivmedelsstationer. Här kan du fylla på el på en halvtimme (längre tid när det är kallt).